16. februar 2007

Fisketur 24.04 2003 - Årets første etter sjøørreten

For min del var dette årets andre fisketur, men innfører vi her et skille mellom ferskvann og saltvann – så var det faktisk årets første fisketur i saltvann. Det skulle vise seg å bli en svært minneverdig fisketur, som både Fishermans Friend og jeg kan mimre om når vintermørket omsider siger inn.

Vi var tidlig ute – faktisk rundt den tid hanen gol (hadde det bare vært haner her i nabolaget). Klokken halv seks møtte jeg opp hos Fishermans Friend, og vi kjørte straks til Møvikstranda hvor vi skulle måle våre krefter med sjøørreten – havets dronning. Været var nydelig (se bilde), sola tittet rosenrødt fram, og fisken skulle vise seg å være svært så bitevillig.

For journalen må det nevnes at det kun var Fishermans Friend som klarte å overliste havets sølv, en liten stakkars sjøørret på snaue 300 gr (som straks ble sluppet tilbake til sitt naturlige miljø). Videre så gav fisket desto større resultater hva sei og torsk angikk, og den totale fangst da klokken etter hvert var passert ni var 3 sei, 1 sjøørret og hele 5 torsk. Videre så må det nevnes at vi, i tillegg til å fiske på Møvig, også prøvde lykken på Sumatra samt i Terneviga.

Neste fisketur går forhåpentligvis til Hamresanden, hvor vi begge ved hjelp av vadere skal gå langt nok ut på stranden til å overliste havets dronning.

Skitt fiske!!!!!

Ingen kommentarer: