16. februar 2007

Fisketur 04.05 2003 - Hamresanden

Vi ankom Hamresanden om lag klokken halv fire – forventningsfulle som kun to fiskomaner og lakselorder kan være. I dag skulle storfisken krokes og håves – det var det ingen tvil om. Hamresanden så nemlig riktig så innbydende ut den!!!

Havets dronning var stadig oppe i overflaten for å blottlegge sine blanke sider, men det var også alt godt og si om fisket denne morgenen. Det var nemlig helt umulig å få fisken til å bite – og vi gikk ganske lei etter hvert. Uansett – naturen viste seg i all sin prakt – og som den hobbyfotografen jeg er fikk jeg foreviget det for ettertida. Morgenrød soloppgang farger nemlig både sinn og sjel, og fisket forløp seg som den reneste terapi. Da er det ikke så farlig at fisken ikke biter. Det er nemlig ikke fangsten i seg selv som er målet – men opplevelsene underveis. Naturens mange gleder kan nemlig ikke måles ut i fra objektive kriterier alene.

Morgenens mest interessante hendelse var som følger: en stor fisk dukket plutselig opp bak oss der vi hadde vadet et stykke ut på sanden. Fisken blottet både ryggfinne og halefinne, og virket svært så uforstyrret av det faktum at to iherdige sportsfiskere stod rett i nærheten. Hjertet løp løpsk for oss begge – og i løpet av noen panikkslagne sekunder gjorde vi begge alt i vår makt for å friste den spisende kjempen. Men det var fånyttes.. Hvilken fisk det her var snakk om vites ikke – men at den var stor – det er sikkert!! For journalen noteres at fisken sannsynligvis var en stor torsk som størrelsesmessig lå i intervallet 7-15 kg.

Da klokken var blitt godt over syv denne morgenen – etter utallige kast i alle himmelens retninger uten et eneste napp – besluttet vi å flytte på oss. Turen gikk deretter til Roligheden Camping – nærmere bestemt Bertesbukta – men også her var fisken tydeligvis gått i dvale.

Bildene levner ingen tvil om at dette var en opplevelsesrik fisketur, selv om den store fangsten som lever i drømmene våres uteble. Hva kunnskap om havets sølv gjelder, har vi nemlig meget å lære fremdeles. Gapet mellom teori og praksis kan nemlig bli ganske overveldende til tider.


Neste tur går forhåpentligvis til Søgne – nærmere bestemt Åros.

Skitt Fiske!!!!

Ingen kommentarer: