26. februar 2007

2006: Dorgetur til Hamresanden

Etter endt eksamensperiode var det deilig å komme hjem for å gripe fatt i sommer-aktivitetene som for eksempel fiske. Spesielt denne gangen var at Flying Fisherman hadde skaffet seg sjekte og da måtte vi selvfølgelig prøve litt dorging etter sjøørret. Turen gikk fra møvik ca kl 0500 etter litt oppstarts problemer, vi satte kursen mot odderøya og hadde som mål å komme oss til hamresanden. Det ble fanget et par makrell på vei mot odderøya, men første sjøørret nappet etter at vi rundet odderøya. Dette var en fisk på ca havkiloen, men jeg presterte å miste den rett ved båten. Det gikk ikke lang tid før sjøørreten igjen nappet, denne gang var fisken betraktelig mindre og fikk dermed friheten tilbake. Men sjøørret av det litt større slaget ble det også. Flying Fisherman klarte å fange to stykk på litt over halvkiloen, en på vei til hamresanden og en på vei hjem. Begge ble fanget rundt varoddbrua.


Ved hamresanden dorget vi rundt uten stor suksess. Det ble fanget et par horngjell og noen makrell, men mest action ble det når det plutselig ble veldig grunt på den ene siden av båten. Et par ti-deler senere gikk vi på bunn og jeg havnet på dekket! Etter det gikk motoren seg varm og vi benyttet anledningen til å ta en kald pils og spise noen skiver. Alt i alt en skikkelig fin tur, men kanskje litt sent på året for å lure de litt større ørretene...




4 kommentarer:

Flying Fisherman sa...

Du skriver utrolig bra og engasjerende. For bloggen så må det også nevnes at du er en uhyre habil fotograf.

Blir det lite arbeid som ingeniør, så hvorfor ikke prøve seg som journalist?? Kult å se bilder fra turen..

Skitt Fiske!!

Fisher Flopp! sa...

Ja ser dårlig ut med tanke på ingeniør arbeid... tror ikke journalistikk er min cup of tea heller... Alkoholisert fisker derimot, der ser jeg for meg en stor fremtid!!

Fisher Flopp! sa...

Ja er fornøyd med bildene, de er jo bare tatt med engangskamera, så er overasket at de skulle bli så bra som de ble...

Fisher Flopp! sa...

glemte vel å neven at jeg fanget en sild lignenede fisk mens vi satt fast på hamresanden...