26. februar 2007

2005: Opplevelser i Mandal og Kvinesdal

Så var det igjen duket for den årlige Kvinesdalsturen, nytt dette året var at Flying Fisherman og Fisher King skulle prøve forholdene Mandalselva siden først nevnte har slektininger der som var mer enn villige til å låne ut sine fiskekort. Forventningene var for en gangs skyld litt dempet siden vannføringen var veldig lav, men fiske skulle det likevel bli...



Grunnen til at det ikke ble fisk sto nok ikke på innsatsen i hvertfall. Det ble fisket nesten to dager i strekk med noen få timers søvn under presenning som forøvrig var knyttet til bilen (se bilde over). Alle metoder ble brukt, sluk, flue, mark, men til ingen nytte. Laksen ville helt enkelt ikke ta.


Turen gikk så videre til Kvinesdal, nå var Lucky Løkken med på lasset, hvor det igjen ble mye fiske og mange trivelige opplevelser. Det kan forøvrig nevnes at dette var første året vi fisket nedre del av kvina og i sentrumsområdene (gullestad og prestegården??). Tror dette var det mest frustrerende fiske jeg noensinne har vært med på. Ingen av oss tilstede har sannsynligvis sett så mye laks hoppe og vake før som det vi gjorde i Kvina. Som beskrevet nedenfor ble det heller ikke bedre av at en lokal fisker fikk fisk etter en halv time på plassen der vi hadde fisket hele dagen.






Uansett så må det sies at dette var en av de beste kvinesdal turene noensinne, hvem av oss glemmer for eksempel det å lage egg og bacon ved veikanten mens trailere suset forbi og forresten denne gangen ble det jo faktisk fisk!!








Ps. Fisken ble fanget sent på kvelden rett mens det holdt på å bli ganske så mørkt, den veide 1.3 kilo og tok på en 24 gram salamander sluk som var svart med gull striper på.

4 kommentarer:

Flying Fisherman sa...

Laksesesongen 2005 var utrolig inspirerende for oss alle, men det er sesongen 2007 vi virkelig bør se fram til. Stemmer det at fiskeutbyttet øker proporsjonalt med informasjon og kjennskap til elva, så har vi gode år i vente. Hva tror dere?? Har virkelig kunnskap noe å si? Jeg mener det, bare tenk på mannen som "stjal" fisken vår.

Fisher Flopp! sa...

tja, noen ganger har kunnskap mye å si, gjelder kanskje spesielt fluefiske. Men jeg tror nesten flaks har like mye å si. Å være på rett sted til rett tid. Du må jo treffe på fisk som er på vei opp elva...Også må man jo vite litt om hva laksen tar og hvor den står.

Det helt motsatte eksempelet er jo de danske guttene i Otra som fanget tre laks i løpet av en time... tviler på at de hadde så mye kunnskap!

Flying Fisherman sa...

Så konklusjonen er som følger: Laks i frysen avhenger av en KOMBINASJON av flaks og kunnskap.

Fisher Flopp! sa...

Ja, men tror nok at de som har mest kunnskap også har mest flaks... rart det altså...