23. mai 2008

Oppsummering av seneste aktiviteter

Det har vært en god del aktivitet på fiskefronten den seneste tida og det er på høy tid med en oppsummering.

Torsdag 15/5 - Langenes

Hjemkomsten til den fortapte lakselorden Løkken skulle her feires med en fisketur! Flying og Floppen hadde gledet seg i flere dager og planlagt i detalj en ny tur til høvåg traktene der det hadde blitt fisket mye med praktfulle resultat. Dessverre for Disse to er Løkken en surrekopp uten like og meldte sin ankomst flere timer etter planlagt avreisetidspunkt! Dermed ble de opprinnelige planene lagt på vent og en kjapp kveldstur i Langenes-/Søgne-traktene ble gjennomført.
Tre nye plasser ble i tur og orden testet ut denne kvelden. Disse var Holskogkilen, Sandvika og Årosstranda.

At Løkken hadde meldt sin ankomst ble lagt merke til. Istedet for blank fisk (som Flying og Floppen har blitt godt vant til i vinter) ble det fisket opp et par sei, av nevnte Løkken.


Turen gikk videre til Sandvika der en ny mystisk art ble fanget. Det viste seg senere å være Piggmakrell. Selv om den var et godt stykke unna Norges rekorden (se tidligere innlegg) kunne den godeste Flying Flisherman rapportere om at den gav god motstand.



Det ble også prøvd noen kast på Årosstranda denne kvelden, dette viste seg å være like håpløst som det føltes. Det var nemlig blitt nokså mørkt, kombinert med at vi aldri har fisket her før og at lakselordene ikke er kjent for sine prestasjoner under nattfiske gikk det som det måtte gå. Null fisk og et par sluker fattigere...

Søndag 18/5 - Høvåg-traktene

Dette skulle vise seg å bli litt av en fisketur. Igjen var vi 3 lakselorder samlet på en og samme tur. Flying, Lucky og undertegnede tok først turen ut til Vallesverdfjorden, rett ved E18 mellom Kristiansand og Lillesand der vi tidligere har hatt gode resultater. Fisket denne formiddagen skulle derimot ikke by på noe spesielt og vi forflyttet oss etterhvert videre til Bliksund når hele bukta var dekket uten antydning til napp.


I Bliksund ble det hvertfall fisk. Floppen kroket noe som "garantert var sjøørret" som senere viste seg å være en svært kampvillig sei. Nok om det! Løkken rapporte om blankfisk etter flua, men napp ble det ikke for han sin del. Floppen hadde fisk etter sluken, sannsynligvis blankfisk det også (synet er ikke av det beste), og fikk til og med føling med fisk på det følgende kast. Etter den tidligere fiaskon er det ikke godt å si av hvilken art, men siden fisken klarte å riste seg løs er det godt mulig at det var Salmo trutta.
Etter bliksund gikk turen videre til ukjente Ulvøysund! Ny plass og nye muligheter ble det sagt og det skulle vise seg å stemme. Lucky løkken var først ute med fisk, ikke av rette sorten naturligvis, derimot en horngjell som han tidligere har vist seg å være ekstremt flink til å fange. Flying viste nok engang evne til å lure fremmede arter. En berggylt på godt over kiloen ble halt på land, Flying lurte på om det kanskje kunne være i nærheten av rekord for denne arten. Det kan vi langt på vei avkrefte siden denne er på godt over 3 kilo.

I tillegg til dette ble det også fanget et par sei, men ingenting å rope hurra for. Det ble avgjort at turen skulle gå videre mot hjemlige trakter og etter et kort pitstop på rona for å spise gikk turen videre til Bertesbukta på lund. Mens løkken stakk av mot det åpne hav fisket Flying og Floppen inne i bukta. Flying dro opp små sei på omtrent hvert eneste kast, enige om at dette var ikke en lakselord verdig dro vi også videre for å finne Lucky Løkken. Etter ca en time pakket vi sammen og desperate etter fisk av riktig sort satte vi kursen mot Stemtjønn, bedre kjent som Voievannet!

Her var ørretten betydelig lettere å få på kroken. Undertegnede hadde så mange napp at han fort mistet tellingen, hvorav bare 2 ble med opp på land. Mens det nappet som bare pokker for Den godeste Fisher Flopp sleit både Lucky og Flying grusomt med å få napp. Tilslutt måtte Lucky krype til korset og grave dypt i slukboksen til Fisher Flopp for å finne en sluk som funket. Etter dette hadde ikke løkken noenproblemer med å få fisken til å nappe. Flying derimot, klarte, så vidt jeg vet, ikke å få et eneste napp.

Det er liten tvil om det er mye fisk i vannet, men dessverre er de aller fleste små og veldig små. Men gøy er det når fisken napper, spesielt når man har fisket i 10 - 12 timer som det ble gjort denne dagen.

Torsdag 22/5 - Bladalstjønna

Jeg har alltid hatt sans for gjeddefiske, fisken kan bli grusomt stor og er som regel nokså bitevillig. Her i Kristiansandsområdet vet jeg om to van der det er muligheter å få gjedde. Denne kvelden ble Bladdalstjønna æret med et besøk fra to av Lakselordene, nemlig Lucky Løkken og Fisher Flopp.

For de som ikke er kjent med vannet så kan det sies at fremkomligheten er meget begrenset. Vannet er omringet av myr blandet med leirvann og kanaler og busker og alt mulig som gjør ferdsel for mennesker veldig utfordrende. Vannet ligger heldigvis rett med veien og det finnes en plass der det er nokså lett å komme til, men støvler er et absolutt must!
Vel på plass gikk det ikke lang tid før det ble føling med fisk. Løkken som den gjeddefiskeren han er hev på en rød/hvit wobler og fikk napp på første kast. En fin liten gjedde på ca kiloen lå snart å sprelte på myra, et par bilder knipset og fisken fikk friheten tilbake. Flott start. Det skulle gå litt lenger tid før Floppen fikk føling med fisk, ca 5 kast. Wobbleren ble kastet langs nøkkerosene og plutselig var det fast fisk! Denne var nok litt større og dro avgårde inn i nøkkerosene. Der stod dn og stanget litt og klarte selvfølgelig å sette seg fast. Slurebremsen ble skrudd på hardere og tilslutt på en eller annen merkelig måte fikk jeg fiskken ut fra nøkkerosene og opp på land.




Det ble gjort et forsøk på å fiske oss rundt vannet, selv om vi tilslutt kom oss rundt hele vannet var resultatet en lang og hazardiøs skogstur, vann i støvlene, bløte opp til knærne og null gjedder. Vi vendte tilbake til utgangspunktet og prøvde noen nye kast der, selv om det ikke gav noen fisk så ble en gjedde observert i vannet og denne hadde definitivt fattet interesse i Fisher Flopp sin sluk. Vi sa oss deretter fornøyd og tok tureb hjem!

SKITT FISKE!!

1 kommentar:

Flying Fisherman sa...

Flott oppsummering, flotte bilder - og i det hele tatt et supert blogginnlegg.