14. mai 2008

Voievannet 13/05 2008

Ærede Lakselorder,

Årets første Salmo Trutta av den brune varianten er et faktum! Tok meg en liten snartur til Voievannet (eller Stemtjønn som det faktisk heter) etter å ha vært på visning i går. Fluestanga lå selvsagt i bilen, og etter en kjapp montering skulle Flying Fisherman bevise at han er forumets mest habile fluefisker.

Så godt med vak på den speilblanke vannoverflaten, så dette skulle love godt! Og etter en 10-15 gode, men nesten umulige kast var det fast fisk! Fisken tok på tørrflue og den var en god fight på tross av at størrelsen var av typen liten steikefisk. Tok noen bilder, men velger å ikke poste disse da mobilkameraet mitt er av den begrederlige varianten.

Over til de filosofiske spørsmålene.... Ja, det er fremdeles fisk i Stemtjønn.... Og... Den er både glupsk og bitevillig... Størrelsen er så som så, men jeg er sikker på at det finnes grov fisk der fremdeles. Bør i så fall love godt for sommeren og høsten.

Men... Vannet er forandret til det ugjenkjennelige. Flomtilstandene vi hadde i April og Mai har medført at en stor "torvbit" på 30-40 m2 har løsnet fra vannets vestlige del. Denne torvbiten har selvfølgelig gjort det klin umulig å fiske fra favorittplassene våre. Videre så er vannet svært urent, og ifølge mine svært pålitelige kilder er det flere årsaker til dette. Syndebukken er rekkehusene og borettslagene i nærheten. I forbindelse med flommen som jeg tidligere har referert til har det skjedd noe utilgivelig..... Kloakk (les: dritt og faenskap) har rent rett ut i vannet, noe som selvfølgelig ikke er bra. Dette har ført til en eksplosjon av algevekst på grunn av en helt sinnsyk næringstilgang, med det resultat at den grove varianten av Salmo Trutta har fått tusenbrødre. Her må Lakselordene ta affære!!

Vannet er sykt og trenger kultivering. Foreslår derfor at vi gjør et forsøk på å fiske vannet ganske kraftig denne sesongen. Går også og leker med tanken om å sette ut et par-tre ulovelige garn, slik at vi legger grunnlaget for fine fiskeopplevelser også i fremtiden.

Skitt Fiske!!

1 kommentar:

Fisher Flopp! sa...

Ja, Her må vi ta affære. Det er svært sjeldent lakselordene tyr til ulovelige midler, men må nesten si meg enig med Flying her. Frem til nå virker det som om vannet har kultivert seg selv rimelig bra, med brukbart stor fisk annethvert år. Poenget er vi vil heller ha færre og stor fisk enn mange små fisk, da kan man heller fiske i hvilket som helst vann i vågsbygd...