16. mai 2008

15/05 2008: Taggmakrell i Sandviga.

Ærede Lakselorder,

Ingen av oss er biologer, og våre kunnskaper om artsmangfoldet i sørlandets skjærgård er relativt begrenset. Vi gjorde derfor alle store øyne da Flying dro opp en hittill ukjent fisk.

Etter litt seriøs søking på Google har jeg funnet svaret (som vi alle lurer på). Løkken trodde først det var Sjøabbor, mens Floppen og Flying satte sin lit til at dette eksemplaret måtte høre hjemme i sildefamilien. Begge deler var desverre feil. Det dreier seg om Taggmakrell, også kjent som Hestemakrell, Piggmakrell eller Spansk makrell ( Spanish Mackarel). Dette er en velkjent fisk fra de mer tropiske strøk, men den liker seg tydeligvis godt i Norske farvann. Leste at denne arten finnes så langt nord som Lofoten! Størrelsesmessig blir denne fisken opp til 1,7 kg i Norske farvann, men lenger syd i verden kan man støte på svært grove eksemplarer av arten.

Resten av turen forløp seg med varierende grad av dramatikk. Løkken klarte å lure 3 stk sei i Holskogkilen - hvorav 2 av dem ble med hele veien til land.

Oppfordringer sendes til Floppen om å poste et innlegg med de bildene som ble tatt.





Skitt Fiske!!

1 kommentar:

Flying Fisherman sa...

For ordens skyld. Personen som holder et eksemplar av arten Taggmakrell hører ikke til Lakselordene. Dette var de beste bildene jeg klarte å oppdrive via google pictures.