1. mai 2008

På Fisketur i Lillesand-, Høvåg- og gud vet hvor traktene!

Ærede Lakselorder!


Den sørlands baserte halvdelen av lakselordene har igjen vært på tur! Klokka 0630 og i pøsende regnvær gikk turen nok en gang østover på jakt etter grov sjø-ørret. Siden forrige tur endte med suksess, begynte vi på akkurat samme plass, idag skulle fisket derimot by på større problemer. Fisken uteble og vi startet jakten etter flere spennende fiskeplasser. Dette skulle vise seg vanskeligere enn antatt, det anbefales herved å gå til anskaffelse av ordentlige turkart siden manøvrering etter googlemaps og plassbeskrivelser katten min kunne skrevet bedre, rett og slett ikke duger.

Fisk og flotte naturopplevelser skulle det omsider bli. Etter fiske på et par plasser nærmere lillesand og et par bomturer innom blant annet brekkestø og justøy havnet vi igjen innerst i vallesverdfjorden (se innlegg fisketur 27/4). I bekkeutløpet inne i bukta klarte endelig Flying Fisherman å lure et flott eksemplar av salmo trutta. Det rapporteres at fisken veide 497 gram uten invollene, noe som skulle tilsi en total vekt nærmere 600 gram. Det er bare å gratulere Flying etter lang tid med fisketørke...





Som sagt var det mange flotte naturopplevelser denne morgenen, vi var så pass heldige at vi fikk se både bever og rådyr denne morgenen. Som sagt har faktisk Norge sannelig mye flott å by på, det hersker vel faktisk ingen tvil om det nei...


Dessverre var det ikke mulighet for å få rådyrene på film, så får ta med én ensom svane ut på fjorden. Etter fisket i vallesverdfjorden tok vi turen videre langs vei 401 her var det også så som så med fiskemuligheter, ett par av stoppen som huskes i skrivende stund var kjøpmans - ett eller annet, og bliksund/biksund (Hjelp meg her flying!!). Spesielt den siste virket utrolig lovende ettersom Floppen presterte napp på første kast, mens Flying hadde to ørret på de to første kasten som var å snuste på sluken. Fast fisk ble det derimot ikke, siden tilslaget til floppen rett og slett rev kroken ut av munnen på fisken...

Turen gikk så videre langs kystveien, her stoppet vi på en plass jeg ikke husker navnet på. Etter meget hazardiøs fjellklatring på såpeglatte svaberg, fikk vi snøret i vannet. Og mens Flying Fisherman stod og ønsket Floppen allverdens fiskeulykke ble det endelig fisk på Floppen denne dag også. Størrelsen var derimot av det minste slag og fikk friheten tilbake!

Dermed var det på tid å ta turen hjem. Det må sies at fisket denne dagen var meget vanskelig og at lokal kunnskapen ute i Høvåg/Lillesand er meget begrenset. Allikevel oppdaget vi et par fine plasser som er verdt flere besøk. Neste gang derimot må vi prøve å finne noen bedre kart eller invitere Kjaka på tur. Så Kjaka, hvis du leser dette vennligst ta kontakt!!

Skitt fiske allesammen...

3 kommentarer:

Flying Fisherman sa...

Købmannsviga, Bliksund, kassekanalen, vallesverdfjorden....Jeg vasser i lokale stedsnavn fra Lillesandstraktene og østover. Selv har jeg hukommelse som en gullfisk, så jeg går til anskaffelse av et kart over området hvis slikt er å oppdrive.

Er enig i at det kryr av flotte plasser, men tilgjengeligheten er et stort problem som oftest. Lillesands skjærgård er uhyre privatisert - og parkeringsplass er et fremmedord der borte...(slik det ofte blir når østlendinger legger beslag på alt av både innmark og utmark).

Fisken var tynn og lang - og skulle normalt veid ca. 800. Er optimistisk med tanke på fremtidige turer. Skitt fiske

Flying Fisherman sa...

Som sagt har faktisk Norge sannelig mye flott å by på, det hersker vel faktisk ingen tvil om det nei...

Likte denne setningen.... Var noe kjent med den... Er det et KJAKA-sitat???

Fisher Flopp! sa...

Hehe. Ja, jeg har tatt kurset "KJAKA lærer deg norsk"