15. februar 2008

Årets første fisketur!!!

Ærede Lakselorder,

Mandag kveld fikk Floppen og jeg unnagjordt årets første fisketur etter Salmo Trutta. Det skulle vise seg å bli svært resultatløst, men pliktløpet ble allikevel unnagjort til 20 i stil.

Turen gikk til Møvig, og havet lå som et blankt speil uten krusninger mens minusgradene gjorde tilværelsen ille for oss begge. Klok av tidligere erfaringer (som vi jo begge er) hadde vi utstyrt oss med gode og varme hansker. Om det gjorde noe forskjell vites ikke - kvelden ble relativt nappløs, men vi var i det minste varme på hendene.

Undertegnede tror at turen var en kald opplevelse for Floppen. Ikke bare skulle det vise seg at både fisketeknikk og fiskeutstyr er i ganske dårlig befatning. Ingen av delene varmet hjertet til en seriøs Lakselord som meg selv. Floppen viste tidlig hvor landet ligger da han etter ca. 5 minutter kastet bort kveldens første sluk. Lykken ble fulkommen da han 10 minutter senere gjentok den store bragden. Resultat: 1 liten "sypige" av en torsk, senevas, kalde hender og minus 70 kroner på "slukkontoen".

Lykken var total da Floppen innså hva som var årsaken til de to store brølerene denne kvelden. Floppen hadde i all hu og hast prestert å montere stangen feil. Stangen, en lite gress-strå av den microlette varianten med abu-snelle og hårtynn fireline, var kun en hårsbredd fra å bli kastet på havets dyp (hvor den absolutt ikke ville fått selskap av noe som helst levende. Har jo allerede konstatert at havet var fisketomt denne kvelden). For å gjøre en lang historie kort (eller omvendt?), Floppen hadde altså jukset litt med stangmonteringen og tatt noen par-tre runder med sena rundt stangen før sena ble tredd gjennom stangringen. Dette gikk jo slik det måtte gå - og friksjon burde nå være et kjent begrep for vår stolte ingeniørvenn. Det microlette utstyret multiplisert med denne nevnte friksjonen var en dårlig kombinasjon.

Nå skal ikke undertegnede skryte på seg noe som helst, for min fisketeknikk var også særdeles rusten. Det ble kastet og hvælva i alle himmelretninger, og slukene plaska som junior i badekaret. Ikke rart at Salmo Trutta ikke vaket denne kvelden!

Nevane ble etterhvert ganske kalde, mens den sure pålandsvinden gjorde kvelden ganske uhyggelig. Utstyret ble etter 1-2 timers tid derfor pakket sammen, mens de flaue amatørfiskerne returnerte til bilen. På veien hjem ble det snakket og mimret om de gode gamle tider da fisken var i bettet og været var mildt.

Vi gleder oss til vår og varmere tider.
Vi gleder oss til Salmo Trutta våkner fra vinterdvalen.

...vi gleder oss....

Skitt Fiske

Ingen kommentarer: