15. februar 2008

Et forsøk på å nøste opp noen løse tråder......

Ærede Lakselorder + Lucky Løkken,

Undertegnede føler nå at det er på høy tid å nøste opp noen løse tråder. Nå ligger hverken strikking, hekling eller noen som helst annen befatning med tråder eller nøsting av slikt særlig nært mitt hjerte - men allikevel.

Hva har skjedd med Mr. Løkken? Er Floppen fremdeles en Flopp? Hva skjer med Blankfisken, og er det noe blank fisk på gang? Er Flying spesielt flying for tiden? Hvordan står det til med Stella? Lekker ho som ei sil eller vil ho nok ei gang sette sitt slitte legeme på H2O? Hvordan står det til med Salmo, både Trutta og Salar? Var år 2007 et engangstilfelle eller bør vi gå til anskaffelse av oljeklæder og sydvest samt flytte til tørrere strøk? Hva med Kvina? Og Otra? Og Mandalselva? Spørsmålene er mange og svarene er lange...

Nå er jeg ikke noe utpreget moralist kjent for å rette pekefinger, men nå føler jeg altså behov for å gjøre nettopp det. Hva i granskauen er det som skjer med Mr. Løkken for tiden? Er han fremdeles i live, eller har han som sin meget fjerne slektning brunbjørnen gått i hi? Et lite livstegn i ny og ne hadde iallefall ikke skadet, eller er det slik at sørlandets bortkomne sønn har meldt permanent adresseendring og gjort Østlending av seg? Holder Mr. Løkken, selvtitulert med fornavn Lucky, seg for god for vårt brilliante forum LAKSELORDENE? Er det noe dreis på fiskestanga eller fungerer denne som støvsamler? Vaker fisken i Oslofjorden eller har også Trutta i øst gått i vinterdvale? Mange spørsmål, men få klare svar. En oppklaring fra Mr. Løkken hadde kan tenkes vært på sin plass.

Floppen er nok fremdeles en Flopp - noe som nok vil overraske våre trofaste lesere. Den snartenkte leser med sansen for detaljer og dypdykk i bloggen, vil raskt observere at Floppen er forumets mestfangende Laksefisker. Akkurat DET sier vel mer om oss øvrige enn det gjør om Floppen. Kanskje vi andre også bør tenke på et navnebytte. Og kanskje Floppen bør revurdere sitt?

Blankfisken lever i beste velgående og holder for tiden på med heavy opplæring i regi av Skandinavia Trafikksenter (eller noe sånt). Målet er nye bokstav i førarkortet - nærmere bestemt lastebil og buss. I denne anledning er Blankfisken på sørlandet i ca. 3 ukers tid. Rykter vil ha det til at blankfisken absolutt lever opp til sitt gode navn og rykte. Flott eksemplar av Salmo Trutta (men en trøndersk en sådan) ble lurt opp av sitt våte element. Gratulerer til Blankfisken med årets første fangst av det rette slaget.

Flying er "flying", men da i betydningen stresset og overarbeidet. Undertegnede må fly fra den ene kanten til den andre, slik det ofte er når både skole og jobb står på timeplanen. Aller helst skal man jo helst ha tid til litt fritid også - men så langt har det blitt knapt med fisking. Når det gjelder den andre betydningen av "flying", så går det heller begrederlig. Fluestanga står godt parkert i boden gjemt bak diverse rot og ymse ting. Men når bjørka omsider får museører når vi skriver april/mai - så blir det flying for alle penga!

Stella lekker som et rustent italiensk dørslag og volder undertegnede stort hodebry for tiden. Hvordan i huleste skal man reparere en trebåt? Forhåpentligvis blir kyndig hjelp framskaffet i løpet av kort tid. Alternativt blir reparasjonen utført av meg selv - til tross for at jeg har 10 tommeltotter. Da er det stor fare for at redningsvestene må beholdes på under dorging. Det ryktes at Biltema selger båtøser til den latterlig lave pris av 7.90.

Som nevnt i tidligere innlegg har begge Salmoène gått i vinterdvale. Når tid denne dvalen opphører vites ikke - men sannsynligheten er stor for at fisket får seg et stort oppsving når den tid kommer. Vi gleder oss.

"Good night,
and good luck"...

så ses vi ...."der elven renner".

Skitt Fiske!

4 kommentarer:

Flying Fisherman sa...

Du bist ein Teufel, mr. Løkken.

Siden dette forumet blir oppfattet som seriøst, og IKKE bedriver personhetsing av noen slags art ser jeg meg nødt til å gjenta:

"DU BIST EIN TEUFEL", Lucky Løkken

Lucky Løkken sa...

Du æ mæ litt av ei brøleabe! Teufel, treuffel, trauffel eller rett og slett bare "Tauff" ...
Æ har Kjempa mod stor auren - den blanke, sølv farga skabningen "der ude" i alle aar. Men haveds sølv er klog av skaade. Han reiv og sleid udstyre i fille her for leden. Æ hakke raa til ny line, men de kommår det ska e si dere - det kommår ... "En bayer på dekk, æ fekk en smekk i god sørlands trekk ... æ æ forkjøla på dekk ... halsen fekk sæ en knekk ..."

Flying Fisherman sa...

Ja, jeg er litt av en brøleabe!!! Vet ikke om det er bedre enn de "fjældabene" som det tidligere er henvist til. (se Lakselordenes gjestebok). Uansett er det vel bedre å være brøleabe enn å være en Teufel = Tysk for Tøffel???

Forventer meg en fyldig rapport fra Østlandet i løpet av kort tid. Så du forresten "Fluehue" m /Lars fra "bård og lars" i går?? Nordmarka virker toppers for fluefiske.

Synd at også du har havnet i "Stang og sene-helvete". Din gode venn Floppen har også avlagt det stedet et besøk nå nylig. Det informeres videre om at Floppen har mistet sin favoritt stang nr. 1 - og muligens også forstanden. Dette skal undertegnede undersøke nærmere...

Fisher Flopp! sa...

Stangen er borte den, og hvis jeg noensinne har hatt forstand er den hvertfall borte nå!! Ny stang er derimot kjøpt. Er som jenter og sko som det er med lakselorder og fiskestenger... Man kan aldri ha for mange. Nei nå må jeg få meg en sjokolade!