28. september 2007

Kvinesdalturen 2007

Det er nå gått noen uker siden denne turen ble aviklet og nå er det på høy tid å mimre litt tilbake. Det må sies at fiskemessig ble det en solid opptur med sjø-ørret og laks fanget i hhv mandalselva og kvina.

Turen ble innledet med fiske i Mandalselva, noe som skulle vise seg å gi resultat. Akkurat idet Flying Fisherman var iferd med å dele ut fiskelykke iform av underberg, nappet en flott sjø-ørret på ca 1.2 kg på sluken til fisher flopp (nok et navnebytte er opp til vurdering). Etter en kort, men intens kamp der slurebremsen var helt feil instilt klarte Flying å håve fisken. Det ble selvsagt en liten fotosession (flying fisherman har de fleste bildene) før fisket ble gjenopptatt med noe større iver. Men som dere ser på bildet var det blitt ganske mørkt, noe som ikke faller i smak for lakselordene. Vi tok dermed kvelden og opprettet basecamp på den vanlig plassen, lagde tomatsuppe, stekte bacon og sov under åpen himmel. Det ble også fisket påfølgen morgen, men uten sælig hell. Det må dessuten nevnes at den robuste 12 fot stanga til Flying Fisherman ikke viste seg å være særlig robust. Den tålte i hvertfall ikke mer enn et par kast før den knakk i to når den godeste Flying Fisherman skulle prøve å hive sluken over på andre side av elva.

Det ble ikke noe laks i mandalselva, men vi får trøste oss med en sjø-ørret og det faktum at det ikke ble fanget særlig mye fisk i mandalseva på den tida vi var der. Laksefisket i kvina skulle derimot vise seg fra en betraktelig bedre side. Det ble kroket ikke mindre enn 4 fisk, dessverre klarte vi bare å få en av dem på land, men bare det å få fisk er en stor nok sensasjon. Den heldige fiskeren var flying fisherman som fanget sin første laks. Grattis!!





Nå er det bare å komme seg gjennom den lange vinteren og glede seg til fiske sesongen 2008!

Ingen kommentarer: