6. august 2007

Sjø-ørret tatt Lørdag 04/08 2007

Vi tøffet ut grytidlig om morgenen denne lørdagen og var ved godt mot. På grunn av været ble det bestemt at vi skulle prøve oss på havets blanke sølv - og på mange måter skulle denne turen bli en revansj fra det mislykkede forsøk vi hadde helgen før.

Optimistiske som vi var, var snørene i vann omtrent før vi hadde fått byksert snekka ut av havna, men det skulle gå lang tid før vi fikk føling med fisk. Optimismen var allikevel stor - og vi tøffet av gårde utover mot møvigstranden og kroodden.

Makrellen var svært bitevillig skulle vi siden finne ut, men det er jo også ulempen med å drive dorging etter sjø-ørret på denne årstiden. Den ene makrellen etter den andre ble fanget for deretter å slippes løs i det våte element igjen - for INGEN skulle være i tvil om at det var blank fisk vi var på jakt etter, og makrellen er jo riktignok ingen blank fisk..

Etter et par timer og mye føling med blank fisk av variabel størrelse, ble det endelig fast fisk. Det hvinte i snella, og flying fisherman tvilte et sekunds tid på hvaslags fisk dette kunne være - men tvilen ble raskt feid til side da en blank og smellfeit fisk etterhvert kom til syne i vannflaten. Fisher King gjorde ingen feil med håven, og snart kunne vi sette jublen løs. Der og da var vi begge overbevist om at dette var fisk på nærmere kiloen, men i etterkant viste den seg å være nærmere halvkiloen. Uansett - det var en flott fisk - som ifølge Fisher King var nydelig middagsmat.

De øvrige timene av dorgeturen resulterte i massevis av makrell og et par horngjell. Det må også nevnes at hele turen holdt på å ende i katastrofe da vi "nesten" gikk tom for bensin, så vi sneik oss sakte inn til hartmanns brygge for påfyll.

Forhåpentligvis får vi gjentatt suksessen i løpet av uka.

Og til Lucky Løkken, så forventer vi en fyldig redegjørelse (behørig illustrert med bilder) fra vandreturen i Jotunheimen.

Skitt Fiske

Ingen kommentarer: